ADDICTED……. -Resereportage från Marocco

Det blåser 20 m/s , sanden piskar mitt ansikte, tunga steg i den djupa sanden, brädan och riggen rycker våldsamt i händerna och sikten är lika med noll . Men där framme skymtar något…suddigt..EN KAMEL..var jag är?  jo i Marocko närmare bestämt i Essaouira.

Jag åker med Guy Cribb Intuition Sport  ännu en gång och gänget som dyker upp kommer från England, Litauen, Finland, Belgien Holland mfl. alla med förväntan på två riktigt feta veckor med mycket vind och fina vågor.

Vi bor inne i medinan( innanför stadsmuren)på en glassig Riad, alltså typ hotell med en innergård full med växter, några sköna fåtöljer att softa i , och ett trevligt ställe att käka frukost på, Jimi Hendrix hängde där på sin tid, så lite rockar stället i alla fall.

Åker man med Guy Cribb så rockar hela resan ta mej fan, inte en lugn stund… Efter att ha kört skiten ur oss både på

beachträningen:

-med growlers, swaffels och arse! dvs.  in med armbågarna och ut med aschlet för ökat tryck i hängselelinorna ..med att öva fotarbetet för Helitacks, Shortboardtacks och segelsvingande för övning av Duckjibe Grubbys med mera.

och på vattnet: 

-strategi och tålamod ..vänta, vänta och vänta tills setet lagt sig innan du går ut.. annars väntar straffet ..”mosad av stor våg”..  ta alltid  största vågen och sikta på läppen för toppsvängen…böj mera på benen… händerna längre bak på bommen…. mera tryck på bakfoten i bottensvängen osv.

så är man helt slut.

Då drar nästa match igång, kvällen! Olika överraskningar varje kväll….typ ..!

-I snabb takt till taxistationen, ingen vet vart vi är på väg, vidare in i stadens okända delar, här finns bara locals, lite scary, ett par kor äter ur välta sopcontainers, gatorna är trånga och folk rör sig som skuggor i mörkret. Vi hoppar ur taxin och är på väg till Momos hus , Guys lokale ”Fixare”,  för en äkta Marockansk middag. Rikligt med mat och vin, gôtt efter en hård dag på vattnet.

-Med Hästtaxi till Hammam(badinrättningen) bara för locals..och oss. Badbiträdet skrubbar dig ren med en raspig vante , sätter foten i din rygg , vrider och bänder armar o ben tills du skriker(massage Marocain) och öser hinkvis om vartannat  kallt och varmt vatten över dig. Efteråt mat och dryck i massor!

-Med minibussar rätt ut i naturen, stiger av någonstans på vischan och vandrar fram till en isolerad Berberby där” Momo Fixaren” möter upp med vin och öl, vi sitter runt elden under bar himmel kolla in stjärnorna och familjen bjuder på mat ..ascoolt

Analys av två veckors träningsläger:

Vind: alla dagar utom 2 , 12-22m/s

Vågor: 1.5-2 meter alla dagar utom 2,  då ingen vind och masthögt

Skador i gruppen: ett knäckt revben, en bruten skuldra, ett antal vrickade tår och lite skärsår

Mat: lokala rätter i mängd, ingen kväll utan att man blev övermätt

Vin: över 100 pavor

Öl: oräkneliga

Viktökning: minst 2kg

Hängfaktor: coolt/avslappnat,

Kändisfaktor: Boujmaa  hängde med oss och visade sitt senaste gips

Totalbetyg: ****** (av fem möjliga)

—————————————————————————

Inshallah på er

Jörgen

Silversurfare från Varberg