CABRINHA 2013 – From my point of view.

Cabrinhas Surf linje 2013 är bredare och starkare än någonsin tidigare.

För mig är det super kul att se hur mycket bättre och mer surf kite inriktade Cabrinha blivit.

Förra året var första året för en våg specifik kite att komma ut. modellen hette Drifter och  passade min åkstil perfekt. Driftern är till skillnad från andra vågkites inte en supersnabb kite men mer en enkel stabil kite med sin driftande effekt som gynnar våra Svenska onshore förhållanden där man lätt surfar ikapp kiten på vågen då följer Drifter smidigt med dig down the line med ett jämt drag så man kan kontrollera position på bräda utan att dras i väg över vågen okontrollerat detta hjälper enormt mycket när man kör strapless.

Årets Drifter har inga super stora förändringar funktionsmässigt men man har bytt ut en del små detaljer på bommen nya linor och en större smidigare ventil på LE. Kiten är fortfarande förstärkt för att klara av att ta några vågor på sig. Det ända jag kan känna när jag flyger kiten är att den har lite bättre lätttvinds egenskap än förra året.

Drifter kommer i storlekarna 5,5-7-9-11-13

Cabrinha kommer med fler modeller och storlekar av Surfbärdor och man kan välja mellan 2 olika material, epoxiglas brädor med wood stringer utan hål för straps och flex som en ren vågsurfbräda eller en epoxy  eco cork bamboo variant med hål för straps.

Jag Har kört Skillit 5`6 truster som har varit en personlig favorit för mig dom senaste åren i Svenska små vågor. Brädan är grym att öva olika strapless airs och snurrar i våra onshore förhållanden som det är på många ställen i Sverige. Jag kör den nya epoxyglas modellen som är lite tyngre än förra årets modell men detta gör också att det är lättare att hålla brädan under fötterna i olika manövrer blir brädan för lätt fladdrar den bara bort i luften. speciellt i hårdare vind brädan fungerar väldigt bra i lättare vindar med på grund av sin bredd.

I år kommer Skillit  även i en modell 5`10 som skall vara ett bra alternativ om du bara kör en bräda för allt. Alla årets brädor kommer med nya hiperformance fenor och future boxar.

Sedan kör jag Petepro modellen 5`10 quad och nytt för i år kommer den i 6`2 quad med  epoxyglas.

Petepro modellerna är mer en ren shortboard som passar lite större vågor.

Brädan är magisk down the line med full kontroll och bra speed man kan köra brädan riktigt vertikalt i vågen med fullt grepp.

6`2 an är en smidig storlek när man reser efter som den går att vågsurfa med så man slipper ta med sig lika mycket brädor. Något som jag har efterfrågat länge.

Andra modeller som kommer 2013 är S-quad 5`7-5`10-6`2 och Subwoofer 5`8 dessa brädorna har jag inte hunnit testa ännu.

Min qiver för 2013 är Kites: Vector 3,5- Drifter 5,5-7-9-11 Surfbrädor: Skillit 5`6- Petepro 5`10-6`2

Strapless fun

Här är en film från förra veckans  strapless surf på västkusten med nya 2013 kites och brädor i förhållanden som ofta bjuds på västkusten 10-14 m/s och ca 1,5 meters vågor. Filmen är gjord av Surfskolan Crew åkare i filmen är Arild,Putte,Jacob,Paul,Mats

/Arild kristiansen 

 

Strapless fun riding the new 2013 Cabrinha surf series from Surfskolan Crew on Vimeo.