Enklaste sättet att surfa 100 perfekta vågor på ett dygn, – och helt själv på Line up!!!

I slutet av juni åkte jag till Wales för att surfa den konstgjorda vågen som designad av Wave Garden.

Resan dit är enkel. Flyg från Köpenhamn eller Stockholm direkt till Manchester. Väl i Manchester hyr man en bil och kör sedan 1,5 timmar till Surf Snowdonia.

Vi hade förbokat alla våra surfpass som är uppdelade i timmar. Man får mellan 12-15st vågor per timme och totalt hade jag bokat 6 timmar på två dagar, så totalt blev det ungefär 80 vågor som jag fick surfa!

Vågen är en perfekt pilande axelhög som rullar i ca 150 m där du hinner med 4-5st svänger utan att vara stressad!
Under en timmes pass surfar man både höger och vänster vågor. Det är lagom att vara tre som turas om under en timme, man står aldrig o väntar på sin tur utan det rullar på i lagom takt för att hinna återhämta sig efter varje surfad våg.

Vågen har en riktigt fin form och jag körde första passet på en lite större bräda mot vad jag brukar använda, en Firewire The Creeper på 37 liter men bytte sedan till min normala Sverige bräda på 32 liter som denna dag var nya Slaterdesign Sci-Fi 5’11! En fantastisk bräda som jag får återkomma med en recension på, även The Creeper kommer jag behålla i min quiver!!

Det som är lite svårt är att fånga vågen den första timmen!! Lyssna nog o kolla filmen de visar innan första surfet.

Skall försöka förklara svårigheten. Finns en avdelad zone där man skall ligga och man ligger extremt nära ett staket, det är i sig inga problem. Men sedan skall man inte paddla rakt fram när vågen kommer utan snett ut från staketet och när man får vågen direkt svänga tillbaks in mot staketet. Så om man skall ta av på en höger våg så gör man en ”take off ” som att du skall ta av för att köra en vänster våg. Detta är normalt något man aldrig gör så innan hjärna, muskler mm har börjat agera utan att man behöver tänka på detta har du redan tappat en massa vågor på första session. Jag missade hälften av mina vågor första timmen och det är så klart frustrerande!

Kolla in film länken nedan och 30sek in så förstår ni vad jag menar!!

Se till att boka på med massa timmar. Vi körde två timmar i rad sedan en timmes vila o sedan på det igen. De andra jag var där med kom tidigare och surfade 5tim första dagen 2+2+1 och då var det rejält trötta på kvällen. Det skulle jag säga är max!

Det finns 4st olika zoner man kan surfa på samma våg och detta gör att man kan vara allt från nybörjare till världselit på samma våg men på olika plats under de 300m vågen rullar fram innan den tar slut.

Restaurangerna och personalen var klart över förväntan och mycket tillmötesgående!!

Vi bodde i de små trätälten där man kan bo 3st men skulle rekomundera att bo 2st i varje. Man får ta med lakan eller sovsäck.

Priser och övrig info hittar ni på https://surfsnowdonia.co.uk

Ses på vattnet eller kanske i poolen!!
Markus Boman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.