The Golden Oldies LTD edition avgjord!

Stoffe rapporterar från The Golden Oldies, en tävling i vindsurfing för bara pensionärer. Äldste deltagaren Lars-Åke 86 år!

”Ett tappert ungt gäng med en snittålder på 72+ var de som gjorde det! Om inte världens, så åtminstone universums, första slalomtävling för 65-plusare.
Med en halvdan prognos för schlalomtävling stod dessa giganter på kö när anmälan öppnade på måndagsförmiddagen. Ett kort skepparmöte (med hörslinga) och en stunds riggning och gänget var redo för första start.
Åtta heat stod på agendan för dagen och för att inte behöva använda hjärtstartaren hade tävlingsledningen beslutat att varje heat bestod av ett varv i banan. Önskemålet att hela banan skulle ligga på midjedjupt vatten infriades också. I västliga vindar på 5-8 m/s kördes 4 heat innan en välförtjänt paus med kaffe och kanelbulle a’la Ann-Sofie serverades. Redan nu utmärkte sig en trio med Yngve ”Malmsteen” Nilsson i spetsen som toppduellanter.
När ungdomarna återfått färgen i ansiktet och allas sinuskurva såg okej ut kördes de 4 sista heaten i ett rasande tempo. Stor eloge till Lars-Åke 86 år som trots att han i stort sett körde back to back i alla heaten genomförde sju av åtta heat.
Totalt tre olika heat segrare för dagen där Yngve knep flest och därmed också totalsegern. Övriga heatsegrars blev Björn ”Screamer” Petersen och BadJanne Lagerstedt. Dessa herrar blev också totaltvåa respektive trea. Bästa kvinnliga deltagare, Marianne ”Madame” Håkansson, bästa kassör Håkan ”Kassan” Håkansson, bästa stockholmare Lars-Åke ”Junisen” Theorin och bästa pilot Lennart ”SasLelle” Lansburgh.
Nöjda och glada att åter stå på torra land belönades hela gänget med ett fint prisbord sponsrat av Skidsport, Surfers, BadJanne, Surfspot, KA Sails och givetvis dagen till ära Old Guys Rule. Vandringspriset (den lilla blå sjögräsfenan) från Skidsport borgar för att detta bara är början. Många sugna PROspects (60-64) stod på land och drömde att få vara med kommande år.

Tack till alla inblandade, ingen nämnd ingen glömd, vi ses nästa år!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.