Maldiverna 2014 Dag 7

Fick bra surf på en ny vänstervåg idag…

Vi började med att surf högervågen innan frukost men tyvärr hade nya swellet inte kickat in riktigt. Som ni ser av Mathieus bilder var det ok size. Vi hade kollat in en vänster några dagar nu och Jonas, Janne och jag bestämde oss för att testa den då vinden var lätt offshore för första gången. Vi blev riktigt förvånade hur bra den var! Betydligt större än den högervåg vi surfat senaste dagarna. Seten höll klart över två meter i storlek.

Vänstervågen bryter nära land så på eftermiddagen filmade Mathieu från fast mark.

Jag gav mig på att testa Phantom som är en fyrarmad helikopter vi monterade en GoPro-kamera på. Det började inte så bra då jag helt tappade kontrollen och den försvann bort i horisonten. Jag var helt övertygad att den hade kraschat!

Efter 5 min hör jag ett surrande ljud och GPS funktionen i helikopter har gjort att den automatiskt tar sig tillbaks där den startade. Det var länge sedan jag blev så förvånad och glad när jag ser den komma tillbaks mot oss från ingenstans mitt ute i Indiska Oceanen.

Eftersom vi labbade med helikopterfilmningen har vi inga bra bilder från vänstern men vi som var på land fick nöjet att se grabbarna ladda hårdare än någonsin under resan. Det var knappt en enda våg som gick förbi utan att någon satsade järnet eller tog et fett set i huvudet. Vilken charging!

/Markus Boman

 

Alla samlas för morgonkaffe.
Alla samlas för morgonkaffe.
Vi kollar in höger vågen som ännu inte har ett namn….?
Vi kollar in höger vågen som ännu inte har ett namn….?
Bali Jonas
Bali Jonas
Bali Jonas
Bali Jonas
Markus Boman
Markus Boman
Janne Persson älskar sin Tomo Vanguard bräda.
Janne Persson älskar sin Tomo Vanguard bräda.
Mathieu njuter av färger o arkitektur
Mathieu njuter av färger o arkitektur
Hej Buddi
Hej Buddi
Locals
Locals
After surf
After surf
Sunset
Sunset