Maldiverna båtresa 2013

Förra våren fick jag uppleva en fantastisk surfresa med båt runt Maldivernas atoller. Redan då visste jag att jag skulle komma tillbaka hit.

Nu är vi tillbaka igen, en del av oss var med förra resan men för de flesta i gänget är det första gången här i Maldiverna.

Vi är 12st surfare som kommer leva tillsammans på båten under två veckor. Under resan kommer vi åka mer söderut än förra året då vi var i centrala Maldiverna.

Efter en smidig flight landade vi tidigt på morgonen. Dom flesta kom med samma flight förutom Jonas och Samuel som kom direkt från Bali där dom bor och lever ett skönt liv med surf varje dag.

Första dagen surfade vi Jail break och Sultans, 2st bra högervågor. Swellet är ganska litet just nu men vi har bra swell på väg in i mitten av veckanJ!

Redan på kvällen började vi gå söderut och dag 2 surfade vi breaket Rip Tide som ligger vid södra Males atoller.

Trots små vågor har vi haft fantastiskt surf. Kanske det bästa av allt, inget folk i vattnet!

Vår surfguide Edwin som varit runt en hel del på Maldivernas olika break visar oss vägen till ställen vi aldrig skulle hittat till själva. Alla ombord har stora förväntningar redan på morgondagens högervåg som han själv kallar ”Dreamline”!

Mvh Markus Boman