Maldiverna Part 4

Nu har vi fått surfa in oss i några dagar och alla är laddade för lite större swell. Bra prognos med vind som kommer lätt offshore på högervågen Dreamline.

Vi har lagt ankare med stora båten en bit in mellan atollerna så när det började ljusna på morgonen tog vi lilla båten ut till revet. Det som mötte oss var perfekta högervågor som rullade in längs revet och det var klart större vågor än vi tidigare haft.

Fick sitta och vänta på lineup några minuter innan jag såg ett set vågor i horisonten. Svårt att veta var man skall sitta då det är större, men jag paddlar ut lite extra. När vågorna börjar närma sig så ser jag att detta är ju helt klart större än väntat. Vattnet är glassy, inte en krusning på vattnet. Fångar vågen och börjar surfa down the line. Efter en första sektion som är ganska snabb, där Jonas senare tubar gång på gång, fortsätter vågen bara rulla perfekt längst revet. Jag kliver av vågens sista grunda sektion och det bara rusar i skallen. Man pratar upplevelser och detta är för mig total upplevelse.

Vi är ett gäng svennesurfare som ligger helt själva och surfar vågor i absolut perfekta förhållanden. På en skala 1 till 10 ger jag denna session en 9:a. Hade det varit lite större så hade det varit en klar 10:a!

Vi hann med tre sessions idag och vissa av oss var över 7 timmar i vattnet.

I morgon kollar vi in en vänstervåg som tydligen skall vara riktigt fin. // Markus och de andra på båten!