Markus är i Maldiverna på surfbåt!

Att åka på surfbåt-charterresa är varje surfares dröm och jag har bara gjort det en gång tidigare och det var snart 10 år sedan. Men nu var det dags igen och när jag ligger här i hytten efter två dagars surf, kan jag inte fatta att jag väntat i 10 år innan det var dags för min andra gång! Att det blev Maldiverna var mer en slump. Efter en surf session nere i Galicien/Spanien i höstas satt vi och pratade gamla surfstorys och det slutade med att vi bestämde oss för att till våren skulle vi dra på en båtresa och surfa. Vi är ett riktigt blandat svenskt gäng på båten, med allt från en av mina första surfpolare till nya bekantskaper som Freddie Meadows (vårt svenska surfproffs). Man har ju alltid stora förväntningar på en resa som denna. Om Maldiverna hade jag hört att det var lite skönt surf men kanske inte så stora vågor, max 2m typ. Efter andra dagen hade vi på båten (10 surfare) knäckt 4st brädor! Vi har tydligen prickat in swellet helt rätt. Folk som varit här en månad tidigare säger att dom två sista dagarna har helt klart varit dom bästa och som vågprognosen ser ut nu så kommer vågorna bara fortsätta att pumpa under tiden vi är här.

Båten utgick från Male och vårt första stopp är runt breaken Sultan´s, Honkey’s och Jailbreak. Helt fantastiska vågor, kanske det bästa jag varit med om! Här kommer lite bilder från dom första dagarna. Surfbilderna är tagna av Mikael Pilstrand som så klart håller på det bästa materialet av bilder för print i något mag.

Hoppas vi ses i Varberg i sommar!

Markus Boman

Jag blir upphämtad efter att ha snappat min nya favoritbräda, Jonas njuter av Sultan’s fina högervåg.
 
Här ligger en del av Johan Sauer snappade bräda.
 
Jonas och jag kollar in Sultan´s vågen på väg tillbaks till vår lite större båt ni ser i bakgrunden.
 Några som tjuvstartar lunchen!
 
Min första våg under morgonsession på Sultan’s.
 
En liten snap från inside Sultan’s.