Nicklas Ivarsson om Hayden Shapes-Psychedelic Germ

Igår som kom den riktigt stora leveransen med bla Hayden Shapes. Vi fick några bilder mailade till oss, av Mathieu Turries på Nordic Surfers Mag. Surfaren på bilderna är Nickas Ivarsson, våran teamrider. Han är grymt duktig och perfekt person för att testa Hayden Shapes-Psychedelic Germ. I morse kom denna texten från Nicklas. Han beskriver brädan bra!

”På denna fina vinterdagen i Skåne fick jag testa den nya Psychedelic Germ av Hayden Shapes för första gången och blev grymt överraskad på hur bra den funkade. Brädan är 5’10¨ 19 1/4¨ 2 3/8¨ och tar de bästa aspekterna av många olika brädor. Jag skulle såga att den är en kreativ blandning av en rounded-pin shortboard, performance fish och en ¨progressive¨ shortboard. Den har en rounded-pins snabbhet och grepp i tuben samt fish-ens flow i svängarna och flyt igenom platta delar av vågen. Det den klart tar med sig från den moderna shortboarden är hur lätt den var att göra vertikala och radikala manövrer med.

Jag har aldrig varit mycket för epoxibrädor innan eftersom de alltid kändes styva och stela, men Hayden har ändrat min åsikt med denna! The Psychedelic Germ är extremt lätt, tålig och har kanske ännu mer flex än en vanlig shortboard eftersom den inte har några stringers. Kombinera detta med starka material som kolfiber runt railsen så har du en extremt hållbar och dynamisk bräda som funkar i alla möjliga våg- och väderförhållanden;

dvs. perfekt för Sverige!

Hoppas det syns hur nöjd jag e med brädan, den funkade på Kåsa i lördags!

Ha det fint!

nicklas”