Officiell ISA World Championship race sup: NSP 12’6!

NSP 12’6 RACE SUP har blivit vald av International Surfing Association som den officiella race SUP’en. NSP är ett stort märke världen över, som bygger snabba, hållbara och prisstarka brädor. Brädorna används av nybörjare, standardsurfaren och proffsen! Modellen 12’6 RACE är en bräda som är mycket lik NSP RACE 14″ men i ett smidigare format.

Brädans shape har det jobbats mycket med. Man kom fram till att man skulle ha en ”båtliknande” nos som klyver vattnet. Nosen är grymt skarp och brädan klyver vattenytan fint. 12’6 är en av de snabbaste brädorna idag, platt botten som slutar i en pintail, tillsammans med superhårda kanter som gör att vattnet släpper av brädan smidigt. Fenan som följer med är designad för minimalt motstånd men bästa riktningsstabilitet. Decket/Paden är insjunken/infräst i brädan något för att få lägre tyngdpunkt och komma närmare vattnet. Detta ger bättre stabilitet. Brädan väger ca 14,5kg.

Tävlingsformatet i SUP består av en bana som deltagarna paddlar runt, oftast med springande strandstart. Tävlingsbrädorna måste vara tillförlitliga och innehålla de bästa och starkaste materialen. Efter 10 års utveckling av brädmaterialet så har NSP kommit fram till vilket som är det bästa materialet kontra vikt/stryktålighet. Shapen ger en underbar bräda som lätt släpper vattnet och planar tidigt. Till brädorna rekommenderar vi RRD eller Trident paddlar i full Carbon, för bästa flex. Bladen är stora och bakåtsvepta för ett stabilt paddeltag. De brädor som godkänns av ISA är endast de bästa brädorna på marknaden.
Eller som NSP själva säger:

“As the premier SUP company worldwide, we were approached by organizers knowing they could depend upon us to provide elite-level equipment for the event.”

Brädornas utveckling går mot att få paddlaren att paddla snabbare och mer effektivt, NSP jobbar mycket på formen av brädorna, vilken är viktigt i en såpass ny sport. Vi säljer NSP brädor av alla modeller och har självklart tagit in NSP 12’6 RACE i vårat sortiment, redo för den nya SUP scenen.