ÖWC Schlalom Cup 2013

Prispallen 2013
Prispallen 2013

På väg ut Startfältet! Några tävlandeHär kommer en summering från Öland och Slalomcupen som har seglats under sommaren.

Då var säsongen 2013 över. Vi genomförde 40 finalseglingar under sommaren, trots att

vi hade otur med vindarna i år. Sista deltävlingen fick ställas in pågrund av lätta ostliga vindar. Vi hade ändå rekord i antal deltagare 25 startande som mest under kristiflygarehelgen och totalt i cupen startade 37 seglare, vilket är en kraftig ökning från tidigare säsonger.
Vann årets cup gjorde Kristoffer Stoffe Schillbach före Peter Davidsson med minsta marginal. Peter bröt ett heat under andra deltävlingen och det räckte för att Stoffe skulle plocka hem segern och kolbommen som Surfers skänkt. På tredje plats kom Pär Lundgren Hagas egen slalom produkt.
Juniortävlingen vanns av Axel Rosén-Davidsson som seglade sista säsongen som junior. Axel vann en midjesele från Simmer.
Bland de 37 startande i cupen kan nämnas att yngsta deltagare var 16 år och att vi hade ett stort antal deltagare från Vindsurfinggymnasiet i Varberg. Bland oldboysen kan nämnas Lelle och Björn. De missade som vanligt inte ett heat under säsongen och Lelle vann ett av de finaste utlottade priserna en weekend för hela familjen på Haga Park B&B. Extra kul är att vi har ganska många långväga seglare från Stockholm, Göteborg och Malmö som åker över till Öland och deltar i cupen.
Vi vill också passa på att tacka våra sponsorer Simmer och Surfers som har skänkt priser och stöttat oss under säsongen.
Så träna nu på era gippar och slipa fenorna så ses vi nästa säsong. Då kommer racen att vara ännu tuffare och vi kommer att ha ännu lite roligare(om det är möjligt).
Vi ses på Haga slalom bana.
Slalom sektionen

Här hittar ni resultat från årets tävlingar!

Vandringspriset