PS WAVE OPEN 2013

PS Wave Open 2013 Torsdag 18 april var det dags för första deltävlingen i PS Wave Open, en vågtävling, arrangerad av Peder Skrivares Skola, i samarbete med Surfers Paradise Varberg ocIMG_0875h ICA Kvantum Varberg. Tävlingen är öppen för alla vindsurfare som vill tävla i vågsegling. Med en god förhoppning om både vågor och vind samlades 22 av Sveriges bästa vindsurfare i Apelviken för att mäta sina krafter i vågorna. Innan tävlingen drog igång sken solen och vinden verkade svika men lagom till skepparmötet kom det som utlovat både vågor och vind.
Tävlingen drog igång med damklassen där Ellekari Haraldsson till slut besegrade Hanna Nilsson i ett jämt heat. Efter att damerna gjort sitt var det dags för juniorklassen där åtta seglare gjorde upp om segern. Det blev många och jämna heat i den tilltagande vinden och till slut stod Jacob Lindqvist som segrare med Rasmus Rask som god tvåa.
När det till slut blev dags för den öppna klassen visade Apelviken upp sig från sin bästa sida och heaten avlöste varandra i ett högt tempo.Klassen på vindsurfingen var mycket hög och det bjöds på såväl hopp och vågridning av högsta klass! De som till slut tog sig till final var de tre mest meriterade vindsurfarna i tävlingen, bröderna Henrik och Andreas Olandersson samt Kristoffer Living, I en final där vinden svek något visade ändå Kristoffer Living hur det ska gå till och la beslag på förstaplatsen genom en stabil prestation i de utmanande förhållandena.
IMG_0858Bakom Kristoffer blev kampen om andraplatsen en uppgörelse mellan bröderna Olandersson där Andreas drog det längsta strået och knep andraplatsen framför Henrik. När solen gick ner bakom Apelvikens vågor och prisutdelningen var slut var det ett trött men glatt gäng som packade ihop all utrustning för den här gången. PS Wave Open kommer att köra nästa deltävling i Varberg under hösten 2013.
PS Wave Open Resultat Deltävling 1
 
Open
1. Kristoffer Living SWE-80
2. Andreas Olandersson SWE-66
3. Henrik Olandersson SWE-65
4. Sebastian Zartmann SWE-88
    Petter Jacobsson SWE-222
    Christian Pettersson SWE-98
8. Per Svalander SWE-666
    Per Johansson SWE-491
    David Carlenius SWE-900
    Christian Engström SWE-171
    Henrik Olsson SWE-445
    Jacob Lindqvist SWE-144
 Junior
1. Jacob Lindqvist SWE-1441
2. Rasmus Rask SWE-210
3. Ron Johansson SWE-20
4. Erik Larsson SWE-700
5. Samuel Sarve SWE-206
    Robin Jordebo SWE-800
    Max Freudenthal SWE-218
    Ted Larsson SWE-42
 Damer
1. Ellekari Haraldson SWE-152
2. Hanna Nilsson SWE-521

surfersicaps