PWA Wourldtour i Cold Hawaii, Klitmöller

Bildgalleri finns längst ner i inlägget!

Jag hade inte varit i Klitmöller på några år så jag var riktigt laddad för att få lite bra vindsurfing. Inte heller hade jag sett en PWA-tävling live på mycket länge.

Vi som åkte över från Surfers Paradise var Patrik, Chris och jag från butiken plus Per Johansson och Gustav Lerman som jobbar på surfcentret i Apelviken.

Första dagen bjöd på fina förhållanden även om det var lite pålandsvind och 4,7-5,3 segling.

Vi kollade en hel del på tävlingen och jag var riktigt nyfiken på vad boysen använde för utrustning. Jag gick runt på stranden där alla de tävlandes utrustning låg, för att se vad som händer på utvecklingen av brädor. På brädfronten händer en hel del just nu. Här finns allt i fenväg på brädorna, twinser, quad, truster och även någon signelfena. Men det är inte bra fenor det experimenteras med utan mycket nya typer av brädshaper som ser spännande ut. Många av de större namnen testar en del prototyper men för det mesta är det standardbrädor de använder.

Så när det var dags för Vicor Frenandez första heat, han tar sin 5’3a och lägger fram med sin Fanatic Quad 87 litare. Precis innan start tar han fram en Freewave standardbräda som är helt ny, ställer in stropparna och drar ut. Signalen går och han har full fart mot vågorna, hittar ingen ramp på första försöket men andra gången på väg ut hittar han rampen och drar på en perfekt dubbel framåtloop. Första seglaren som sätter en dubbel under dagen. Domarna räknar bara ett hopp och två vågor totalt. Så när dubbeln är satt går han upp och byter till sin Quadbräda och tillbaks ut i heatet och bränner av grym vågridning. Jag blev riktigt imponerad av Victros proffsighet han lämnade inget åt slumpen.

Kvällen bjöd på riktigt fin vågsurfing inne i bukten.

Dag två bjöd inte på tillräckligt med vind för att vindsurfa men vi fick riktigt fin vågsurf och SUP. Jag testade en lite mindre wave-SUP bräda på 120 liter och det var inte enkelt eller så är jag helt talanglös för några vågor fångade jag inte. Men väl uppe på Fanatic All wave 8’10 med 145liter så gick det riktigt bra.

Dag tre bjöd på vind från väst 12-15m/s. Ganska mycket pålandsvind i Klitmöller men i Hanstholm var det bra sidvind och fina 2m vågor. Hade en riktigt bra session och testade nya Fanatic Quad 81 liters som jag gillade riktigt mycket. Bra driv i brädan, ligger högre i vattnet än första Quad generationen från Fanatic som jag hade i 79 liters.

Innan det var dags att åka tillbaks till Sverige kollade vi på tävlingen. De fick bättre förhållanden på kvällen med lite mer vinkel mot vågorna. Tyvärr hann vi inte se dom sista heaten men vi fick se Kauli Seadi gör att riktigt bra heat mot Axel Mussilini.

Ses på vattnet,

Markus Boman