Resa till Luderitz.

Roger Örnvang åkte till Luderitz speedchallenge iår. Här kommer en kortare text och några bilder från Namibia.

Tjenare vänner,

Hemma igen efter 16 dagar i Namibia. Vilken fantastisk resa detta är och man träffar helt underbara nya och gamla vänner. Mycket skratt och samtidigt lär man känna surfare från hela världen med helt olika bakgrunder. Så fantastiskt.
Det är underbart att komma till denna udda plats långt från allt som har med stress och en massa måsten att göra. Alla borde någon gång i livet åka till denna helt otroliga plats på jorden. Inte bara öken utan fantastiska landskap. Mycket god mat och det Namibianska folket är mycket gästvänliga och trevliga. Har aldrig känt mig otrygg även om vi som i år kört 120 mil på grusväg för att se på Namibias Grand Canyon. Amazing.

Även om det bara blev 5 dagar med vind under denna tid lär man sig otroligt mycket material och teknik som man ständigt utvecklar för att köra fortare.

Har med mig ytterligare erfarenhet som jag fått av andra fantastiska speedseglare som Anders Bringdal, Sebastian Cattelan och många andra underbara kitare och windsurfare.
Så jag har nu redan bestämt mig för att åka ner till detta fantastiska event även 2015   och att även försöka få med mig speed windsurfarna som var lite förbannade efter förra årets event då det inte var riktigt bra.
Men allt har blivit så otroligt mycket bättre och säkerheten är betydligt mer genomtänkt. Vi har nu fler pumpar som ser till att vattnet i kanalen är så högt det bara kan för att minska choppen som blir när det blåser väldigt mycket. Det är riktiga sjuksköterskor under tävlingsdagarna så det kändes riktigt bra. Man har även gummi beklätt vagnarna som transporterar tillbaka oss från målgången. Detta var ett stort problem förra året då det förstörde seglen.

Ha det underbart så hörs vi snart igen.

Mvh // Roger