Reserapport: Lidköpingsurf i Fuerteventura.

Så här beskriver Mats (våran teamrider) resan till Fuerteventura.

”Den 6 mars åkte Lidköpingsurf till Fuerteventura i en vecka. Prognosen lovade bra med vind första hälften av veckan. Så alla åtta var riktigt laddade. Även om det var så att vinden svek så hade vi planer på att hyra bil och åka till norrsidan för att vågsurfa, vilket vi även gjorde. Inte nog med det så hade vi ju all inclusive på hotellet. Resan gick riktigt bra. Fem dagars kitesurf och två med vågsurfing. Det som fick största minuset på resan. Var dom 35 euro vi fick betala per kitebag på bussen från flygplatsen till hotellet. Trots att vi själva bar på och av allt bagage.

Vi bodde på Melia Gorriones strax söder om Costa Calma. Vi valde att inte förvara kiteutrusningen nere vid Kitecentret då dom ville ha ca 92 euro för förvaring. Ville man ha rescue kostade det 50 euro oavsett om man var inhyrd på centret eller inte. Var man IKO level tre hade man mera förmåner.
Att tänka på om man ska åka dit:

-Kolla så att lagunen är vattenfylld.
-Vi hyrde bil i tre dagar vilket kostade 179 euro.

-Värt att kolla på flygplatsen om man kan hyra en egen bil för dom 35 euros det kostade per kiteväska. Detta beror ju lite på hur många ni är som åker.

-Resan kostade ca 9000 kr plus bil och brädhyra.

Inte att förglömma all inclusive spriten, ölen och vinet var helt ok.”