SUP – ICEBREAKER. Andreas Olandersson om SUP.

Hej!

Efter min vistelse i Sydafrika har ett nytt intresse kommit för att stanna (hoppas jag:)) Vi hade en ngt vindfattig månad och efter att min kompis Andre Paskowski tjatat hål i mitt huvud så kunde jag bara inte låta bli att ge Stand-Up-Paddle en chans. Upp en morgon och va på vattnet kl 8.00…o jag som ogillar att hoppa i vattnet tidigt. Mr Paskowski mutade med ägg och bacon efter en vår session så va fan, bara o köra!
Första dagen på brädan plockade jag våg efter våg i huvudhög size, långa rides hela vägen in till land…kanske inte några radikala cutbacks men bara åka så länge på en våg va en härlig känsla för att avsluta rakt upp på stranden…hooked on the feeling!!
Eftersom sista veckan inte va ngn vidare krydda i vinden så SUPade vi på förmiddagarna och vindsurfade på eftermiddagen när vinden kickade in.
Denna relativt nykommna sport är inte bara rolig och lätt att utöva utan en oerhört bra träning för hela kroppen samt komplement till tex vindsurfing och kite.

Jag landade på Landvetter flygplats i fredags, solen sken och det luktade vår. På väg hem i bilen så fick jag sån lust att dra en SUP-sväng i Varbergs skärgård…flickvännen bara skrattade och sa att det va is över kustlinjen och jag blev besviken. På lördagen va vi inne och snokade lite på Surfers och Andreas skrattade friskt åt mig när jag frågade om jag kunde låna en SUP men självklart fick jag det. Jag lånade en våg-SUP på 125ltr som ganska vinglig men det fick duga. En paddel och en bräda en down we go…kusten va isfri så självklart blev det en runda, från Ankaret längs me kustlinjen till Apelviken och tillbaka. Underbart väder, fin motion, vinglade ngt fruktansvärt, askallt i vattnet…men fasen vilken känsla trots inga vågor (som Paskowski sa…peaceful)

Alltså SUP is the icebreaker 🙂

Bilderna kan man nog lätt avgöra vilket som är Sydafrika och Varberg 🙂

// Andreas Olandersson