Test av Freeridebrädor på Norra Näs!

freeridebrädrorna

Nu börjar sjöbrisen komma tillbaks här i Varberg.

Har vi ost/nordost till nord som grundvind på morgonen med sol är det ofta att sjöbrisen kickar in efter lunch. Vinden vrider upp till nord-nordväst och det brukar ligga på mellan 8-12m/s. De senaste fem åren åker vi till ett ställe norr om Varberg,

Kjell, freeridetestTrönningenäs/Norra Näs. Bra plattvatten med midjedjupt vatten. Även riktigt bra för nybörjare och kite!

Så nu var det dags igen, alla nya freeridebrädor var fixade för ett litet test. Vi hade nya RRD Firemove 122 och 112. JP Magic Ride 118 och 104 samt Fanatic Gecko 120.

Hellman på freeridebrädan RRD FiremoveDessa nya freeridebrädor är en stor succé och det är så mycket glädje att vindsurfa på dem. Även om du kommer från en vågbakgrund som jag är det riktigt kul. Brädorna är mycket tunna och man har kontakt mot vattnet likt en vågbräda men med mycket mer fart i sig. Planar tidigt och gippar fantastiskt bra trots sin bredd. I gippen sjunker railen ner i vattnet och skär igenom alla små chop.

Kjell

Jag har aldrig någonsin njutit av att köra en gammal freeridebräda som varit 75 cm bred måste jag erkänna. Det har alltid känts som jag åker runt på en stock! Visst man planar

tidigt och det går relativt fort men det är ingen glädje som varar särskilt länge.

Hellman

Men dessa nya breda, korta och tunna brädor är en helt annan upplevelse. Vi körde i två timmar och sista rundan var kanske den bästa och det var när jag fick koppla på en rigg med 2cam. Kändes som jag flög fram där ute och för första gången längtar jag efter att komma ut och köra freeride igen med vänner!

Hellman

Så om ni vindsurfar och inte äger en av dessa brädor gör er själva en tjänst! Låna en bräda från oss om ni är osäkra eller bara byt direkt. Jag har jobbat med vindsurfing sedan 1985 och är förmodligen en av dem som testat mest olika brädor i detta land och detta är första gången jag känner att produkten är riktigt bra och kommer göra stor skillnad för alla där ute!!

hellman på väg ut för att testa freeridebrädor

Jag kanske är en kräsen vågseglare men nu har det hänt!! Freeride är fantastiskt kul!!

Markus Boman