Varberg Surfcamp 2018 – Ungdomsläger

surfcamp_bannerHelgen 14-16 September så anordnade vi på Surfers ihop med PS-gymnasiet och Varbergs förenade surfare ett ungdoms vindsurfingcamp i Varberg. Alla som kunde segla fram och tillbaks och har egen utrustning var inbjudna. Iår blev vi 10 tjejer och killar som deltog.

Vi började helgen med lite uppsamling på fredagskvällen. Efter ett seglingspass i Apelviken så blev det välkomstsnack och pizzabuffé på Surfsaloon vid surfcentret i Apelviken. Lördagen började med gemensam frukost och en presentation av Isak Turesson och Markus Rydberg som var två av dagens instruktörer. Markus berättade om hur det är att segla världscupen i vågsegling och Isak som precis kommit hem från slalom VM berättade om hur slalom och racesegling går till. Efter frukost var det ett laddat gäng som begav sig till Norra Näs. Väl där blev det 2 timmar segling på platt och fint vatten innan det var dags för lunch.

Lunchen bestod av en härligt god soppa som intogs i den gassande septembersolen. Efter maten gick Putte från Surfers kort igenom om hur man riggar ett segel och vad man skall tänka på. Sedan var det vattnet igen för att slipa på planing, strand/vattenstart samt gippar. Vid 16-tiden var de flesta ganska nöjda och man begav sig tillbaks till Varberg.

Kl 17.30 var det dags att prova på vågsurfing i Apelviken för den som önskade. En stor skara barn och föräldrar fick en snabb genomgång innan det var dags att fånga vågorna. Förhållandena var väl inte världsbäst men de flesta kom upp på brädan och fick glida på vattnet.

På kvällen blev det tacos på Surfsaloon och filmvisning. Efter det var det ett ganska slaget gäng som nog somnade riktigt gott efter en actionfylld dag.

Söndagen bjöd på lite mindre vind så efter gemensam frukost blev det genomgång av gippar med Kjell från surfgymnasiet på simulatorn. Tre olika gippar gicks igenom och efter det var det dags att praktisera tipsen på vattnet. Apelviken bjöd denna förmiddag på lite ojämna förhållanden, men de flesta fick planat och känna på Apelvikens vågor. Helgen avslutades med hamburgare som grillades i all sin enkelhet. Efter lunch bröt vi upp och konstaterade allihop att vi haft en riktigt rolig helg och att vi borde göra detta igen.

Tack alla Ni som deltog och ett stort tack till alla engagerade föräldrar.

/Putte, Surfers Paradise
Kjell, PS Gymnasiet & Varbergs förenade surfare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.