VM-Kval i Dödshopp

IMG_7291 IMG_7332 IMG_7333 IMG_7339 IMG_7208 IMG_7303Den här sommaren går allt som det ska, så även dödshoppet. Saltis bjöd på sol, värme, badhäng, båthäng och hopp utan dess like. Arenan ute i Saltsjöbaden var återigen fullsatt när det bjöds upp till dödshopp feber. Det känns som att dödshoppet börjar ta form i Sverige och nivån på hoppare blir bättre för varje år. Det krävs mer för att ta sig vidare till final och i finalerna är det makalös show.

Adam Widén hade jobbat lite med Aron Östman inför dödshoppet som var ett förhandstippat starkt namn inför tävlingen och syntes på trailer. Aron hade en skön stil tävlingen igenom, men fick inte till landningen riktigt på båda finalhoppen.

På podiet hade vi Assar Andersson. Assar utövar parkour och gjorde ett hopp i parkour-anda, hoppade bock över räcket till klassisk döds och räka.

16 åriga Huddingesonen och ingen mindre än Billys affischnamn Philip Agerstig och lillebror åt Rackartygarnas Martin Agerstig (segrare från i fjol) var sugen att följa med till döds i Norge. Philip stod för kreativa hopp med en magisk kroppskontroll. Ett hopp från handstående till en och en halv bakåtvolt och ett hopp med två och halv volt till räka. Ändå fick Philip se sig slagen av Ted Svingstedt årets segrare i dödshoppet.

Ted Svingstedt är 20 åringen som är uppväxt i Nacka inte långt från Saltisbadet med andra ord, men flyttat till Malmö där han numera bor. Ted kan du vanligtvis se på en skateboard på gatorna i Malmö, om han inte är iväg och åker skidor. Ted hoppade från bordet i starttornet, alltså lite längre och högre upp än startkanten, 12m var inte tillräckligt? I det första hoppet en enkel rotation men i det andra bestämde  han sig i sista sekund för att pröva snurra två varv och det gick trots allt ganska bra.
Vad tyckte du om dödshoppet och hur halkade du in på det?
”Har
varit taggad och nervös ända sedan polaren Dante Pritc anmälde mig till årets döds! Sjukt jäkla fett event och bra laddat av alla
dödsare!”

Karin Wallin var tillsammans med Ellen Bergström de enda kvinnliga deltagarna, Ellen som valde att hoppa i gulddress och Karin som stod för ett grymt klassiskt dödshopp till räka. Utöver startfältet så hade ett gäng grabbar anmält sin vän Magnus Lilja till dödshoppet som ett inslag i en svensexa, Så inför fullsatt arena fick han motsträvigt gå upp i det tolv meter höga tornet tillsammans med resterande startfält och slänga sig ut.

 

VM-kval i DÖDSHOPP 2014 from Kristoffer Davidsson on Vimeo.