Wave Classic 2014 – avgjord.

wavebanner

Efter en lång vänteperiod utan förhållanden på någon helg så beslutades det att genomföra Wave Classic på måndagen den 20 oktober. Vindriktningen gjorde det möjligt att köra på en ”riktig” vågtävling på Stenudden. Precis som vi önskade blev det en tävling där de duktiga vågseglarna skrapade ihop de högsta poängen och gick längst. Valet av plats gjorde att det blev en fantastisk arena – och vi som var på plats fick verkligen en kanondag.

Kl 13.30 hölls skepparmötet och kl 14.oo gick första heatet igång. Heaten var 15 minuter långa och domarna betygsatte seglarnas två bästa vågor och det bästa hoppet. Den första omgången seglades i heat på 3-4 personer där de två bästa gick vidare in i stegen, följande heat seglades sedan man mot man. Många heat var otroligt jämna och rafflande ända till slutsignalen. Det märktes dock ganska tydligt vilka det var som var vana att segla Åsas pointbreak. Markus, Ola och Mikael är samtliga Locals, deras vågval och förmåga att använda vågen tog dom upp på prispallen. Mikael fick se sig slagen av Ola Helenius i semin efter ett par enastående vågor från Ola. I finalen kom Ola att möta Markus som efter ett ganska tufft semifinal heat mot Thomas Svensson från Norge tog sig till final. Finalen var otroligt jämn med bra vågridning från både Ola och Markus. 14 minuter in i heatet ledde Ola med 3,5 poäng på vågridningen, när Markus klockar en framåt med bra höjd så går han om Ola och vinner Wave Classic titeln för 2014.

lygner

Pris till bästa manöver gick till Mikael Lygner för dagens bästa airial. Priset var skänkt av Old Guys rule. Och av resultaten att döma så sammanfattar det tävlingen ganska bra – OLD GUYS RULE.


 

Stegen:
resultat

Bilder från Tävlingen: