EURO SURF 2017

 

”Årets Europeiska mästerskap i surfing gick av stapeln 7-15e oktober på Bore strand i Stavanger, Norge.  Det var såklart ett taggat Svenskt surflandslag som var på plats i vårt grannland för att tävla i historiens första EM på Nordisk mark.

Som alltid vid internationella mästerskap startar tävlingen med en kunglig parad, denna gång i dubbel bemärkelse då Kronprins Haakon var med och hälsade alla atleter välkomna. 

Under tävlingens första dagar visade sig Norge från sin bästa sida med solsken och cleana vågor. Måhända inte de största som beskådats, men vilken Svensk surfare kan klaga när det blåser offshore och vågorna rullar in?!  Resten av veckan som gick kom att bjuda på ett Norge som vi alla kanske föreställer oss det skall vara. Det vill säga lite små ruggigt med regn, vind, mer regn, mer vind, men också en hel del fina vågor! Kuststräckan längs Jaeren utanför Stavanger har definitivt många godbitar att bjuda på för den surf-sugna och en stor fördel är att det nästan alltid går att hitta ett ställe att surfa på som är skyddat för vinden.

Svenska lagets insats under tävlingsveckan höll en hög nivå, men som alltid vid mästerskap är konkurrensen stenhård. Alltmedan veckan fortlöpte åkte våra surfare ut, ofta med frustrerande små marginaler.”

Linn Birnbo
Alla bilder tagna av Ron Johansson

 

De Svenskar som placerade sig bäst under veckan var Freddie Meadows som slutade på en 13e plats i Surf open efter att ha blivit utslagen av Luca Guichard NOR & Leon Glatzer GER.

Linn Birnbo kom på en 7e plats efter att ha åkt ut mot Italien och Tyskland.

Love Berggren slutade på en 6e plats i Longboard.

 Sverige slutat totalt på 8e plats, slagna med 1 ynka poäng av Danmark.

 

 

Svenskasurflandslaget representerades av

Surf Open

Freddie Meadows, Timothy Latte, Derek Gutierrez  & Johan Sellberg

Surf Ladies

Linn Birnbo, Sandra Johansson

Longboard

Love Berggren

Bodyboard Open

Erik Malmgren

Bodyboard Ladies

Linnea Birnbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.