Destination Indonesien!

Jacob Victorin hög Air

Jacob Victorin med nya drifter och skillit Arild och Jacob tar det lungt efter en go session! Jacob och Arild Kristiansen åker till spotet. Arild och Jacob tar en öl i solnedgången efter en grym dag med kite! Jacob Jacob Victorin i en minitub Destination Indonesien Jacob på en rätt stor våg. indonesien kitesurfingSunset i indoJacobJacob Victorin ripparEfter en lång resa var jag äntligen där, först Bali sedan vidare till en Ö några timmar därifrån med flyg. På flygplatsen stod Indoneser och väntade och bara stirrade på de utländska som gick av planet, som om de aldrig sett något liknande förut. Min stora boardbag fastnade i Bali, så resan fortsatte utan brädor och kite. In genom tullen för att träffa halvkorrupta polisen som poserade gött för ett fotomed någon västerländsk!

Sedan återstod bara 2 timmar i taxi, en av de vildaste taxi turerna, lite som i filmen Taxi 2 kombinerat med Too Fast too Furious! Kossor, getter och aporpå vägarna och stånd längs med vägen med absolut vodka flaskor fyllda med bensin eller vodka, hard to know. Sedan uppenbarades det, el paradiso, havet och vågorna rullade in. Vinden blåste cross offshore och det såg lovande ut, men boardbaggen kom först dagen där på! Nästa dag plockades S-killiten 5’6 fram och Cabrinhas nya drifter kite för att köras på någon av de vänstervågor ett stenkast från sängen! Det fanns tre olika revbreaks, helt olika. Den ena väldigt snabb ochkort, som gjord för att skapa tubar, den andra inte lika snabb men längre, och den sista grymt lång för stora och många svängar.Att kajta i cross offshore var något helt obeskrivligt annorlunda, och under första sessionen var det inte mycket som stämde.. I cross offshore jobbar manganska lite med kajten och man behöver utnyttja kraften från vågen, vilket påminner extremt mycket av vågsurfing. Sedan föll det på plats och jag förstod mer och mer hur det skulle vara, och jag tjöt avlycka! Dagarna gick på och man kom in i en underbar rytm, äta surfa sova äta och så vidare och så vidare. Det var ett väldigt minimalistiskt liv, delat med andra likasinnade men med inte så jättemycket att hitta på under dagarna förutom att just surfa. Detfanns en liten väg med enstaka stånd, där du kunde köpa.. Ja, inte så mycket.. Så det blev att gå till en av de få restaurangerna längs med stranden och få sig en redig kulinarisk upplevelse, eller något i närheten, så länge inte strömmen gick(brukade komma någon gång varannan kväll). De som jobbade var gamla vänner till Arild, så det slutade med att vi gick till samma restaurang varje kväll och jag fick lika mycket spö i schack varje gång.

Morgnarna i det palmrika paradiset var oftast vindstilla, så då la vikajten på hyllan och vågsurfade A-framen utanför fönstret.

Indonesien var magiskt och det är utan tvekan ett ställe jag kommer att hitta tillbaka till.

Until next time, Indo…
//Jacob Victorin, http://www.surfskolan.nu/

Jacob i en stor våg!Destination Indonesien

Jacob och Arild

Jacob Victorin