Gran Canaria – Update.

Nu har jag varit på Gran Canaria ett bra tag. Jag åkte hit i början av april för att verkligen få många timmar på vattnet, lära mig spotet och att segla på babord ordentligt inför sommarens världscuptävlingar. Den första månaden var det lite sisådär med vind men fick ändå en hel del dagar på vattnet. Jag tränade mycket fysträning vid sidan om och kände att allt gick framåt bra.

Men i början av maj skadade jag oturligt nog axeln när jag tränade Jui Jistsu en dag utan vind. Sex veckor utan segling och full koncentration på rehab var det som gällde efter det. Riktigt segt då det hände precis innan en vecka med grymma förhållanden och lite crowd!
Men jag körde ner huvudet, tog skadan seriöst och efter 6 veckor var jag tillbaka 100%. Jag fick många timmar på vattnet de sista tre veckorna innan den första tävlingen på touren.
De första dagarna under tävlingen hade vind men inga som helst vågor. Men efter 4 dagars väntan kunde vi äntligen komma igång. Jag var i tredje kvalheatet och vinden pumpade. Stenhård 3,7 men vågorna lös fortfarande med sin frånvaro. Men huvuddomaren ville få ett resultat så det var 2 hopp och 1 våg som räknades. Jag fick till bra hopp i mitt heat men kunde inte hitta någon riktigt bra våg för att plocka den extra poängen som behövdes för att gå vidare in i huvudtävlingen. Lite surt men det var ändå ett stort steg framåt för mig! Jag har tidigare haft mycket problem med nervositet och har låst mig under mina heats och underpresterat något kopiöst. Men nu höll jag huvudet kallt, trodde på mig själv, utnyttjade tiden bra och satte mina hopp. Riktigt skönt för självförtroendet och det har gett mig en grym boost för att träna stenhårt inför nästa tävling på Teneriffa!
Tack för all support,
Mac
PS. Har fått de nya Simmer-seglen och de grymma! 2017 Icon kommer ta alla som testar det med storm! Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.