Gustav och Gustav tävlar på den internationella vindsurfingtouren i Marocko

Den 25 Mars lyfte planet från Köpenhamns flygplats och tog riktning mot Marocko och närmare bestämt Moulay Bouzerktoun, som ligger cirka 3 timmar väster om Marrakech.

Väl på plats checkade vi in på vårt surfhostel som ligger mitt i den lilla surfbyn. Vi kastade i oss käket som ägaren förberett till oss snabbt som ögat för surfförhållandena var on fire i Moulay!

Full on 3.7 och logo/mast-höga vågor dundrade in över revet och vi fick två grymma session under dagen/kvällen.

Dagen därpå började eventet som hade en vänteperiod mellan 27 mars-7 april.

Efter registrering och skepparmöte beslutade tävlingsledningen att köra igång juniorerna och masters då det var rätt lätt vind och små vågor.

Tredje dagen var det dags för mig (Gustav Lerman) att entra tävlingen!

Förhållanden som rådde var cirka 12m/s, sideshore och gubbhöga vågor. Tävlingledningen beslutade att heaten (4 deltagare i varje heat) skulle bli 14min långa med 1 hopp och 2 vågridningar.

Första heatet gick bra då jag fick in en bra delayed framåtloop och två ok vågor. Jag knep en 2a plats vilket gjorde att jag gick vidare direkt till runda 3 från runda 1.

I runda 3 kändes det riktigt bra och jag fick till en riktigt fin framåt och två bra vågor som gjorde att jag knep förstaplatsen i mitt heat och avancerade till kvartsfinal.

Väl i kvartsfinalen hade vinden mojnat endel så hoppet plockades bort och vi bedömdes endast på vågridning. Jag fick en bra våg men hade svårt att backa upp med en andravåg så blev slagen av Australiensaren Simeon Glasson.

Trots att jag åkte ut i kvarten är jag ändå mycket nöjd att ha tagit mig till kvartsfinal och fått knipa en 5e plats i min första internationella tävling!!

Efter ett par ”lay days” var det dags för Gustav Häggström att tävla!

Gustav mötte riktigt tufft motstånd i första rundan men hade ändå ett gott moment i vågridningen och bra flow. Trots detta blev det en 3 plats i första heatet vilket gjorde att Gustav fick segla runda 2 för att försöka knipa en plats i runda 3.

Under sitt heat i runda 2 hade Gustav riktigt bra flow i sin vågridning och med stora airials och feta cutbacks gick han vidare från heatet och fick en direktbiljett in till runda 3!

Väl i runda 3 fick han möte svåraste möjliga motstånd, Morgan Noireaux (som senare kom två i tävlingen) och Antoine Martin som vann tävlingen.

Gurra körde ändå riktigt bra i dom episka vågförhållandena men det räckte inte riktigt hela vägen.

Trots detta gjorde Gustav ändå riktigt bra ifrån sig och visar att han är en an Sveriges absolut bästa vindsurfare i vågor!

Summerat är vi riktigt nöjda med tävlingen och det var väldigt skojj att få segla järnet i två veckor i grymma vågförhållanden.

Nu är vi på hemmaplan igen och är riktigt taggade på en grym säsong här hemma med massor av vind och vågor!!!

___________________

Gustav Lerman S-999

Gustav Häggström S-7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.