Möte i Marocko.

Vem av oss på Surfers skulle offra sig för att åka på Rip Curls våtdråktsmöte i Marocko? Lotten föll på mig!

Jag har aldrig varit i Marocko och efter alla surfresor jag gjort så hade jag faktiskt inga större förväntningar på denna vecka, dessutom så visste jag i stort sett inget om Taghazout förutom att det ligger på mitten av Marockos västkust och är ett av de mest berömda surfområdena där bla LaPoint har sitt surf camp.

Att boka flyg var inga problem, Norwegian Airlines flyger direkt till Agadir både från Stockholm och Köpenhamn. Billiga biljetter med ett extra tillägga för surfbräda på 300 kronor.

Rip Curl mötet skulle hållas på en ny resort några minuters bilväg norr om Taghazout på ett ställe som heter Paradise Plage. Jag kan verkligen rekommendera detta ställe till er som vill ha lite mer än att bara bo på ett vanligt surf camp. Mycket lyx men med surfkänsla och surf club på stranden, spa med massage mm och en riktigt fin yogastudio med utsikt över havet!

Innan mötena började hade jag fyra dagar som jag kunde ägna åt att hitta bra surf på dagarna. Vissa av Rip Curl crew hade även anlänt tidigare och jag hängde med Wez, Keke och Pauline Ado som är bästa europeiska på surf touren med 9:e plats på världsrankingen.

Förutom första dagen då vi hade små vågor så prickade vi in helt rätt vecka. Två olika swell som gav 2-4m vågor varje dag och ingen vind som störde de perfekta höger pointen som ligger längs kusten!

Här kommer lite bilder från resan som inte kommer bli den sista jag gör till Marocko. Redan nu planerar jag åka ner på november lovet med kidsen 2012!

Ses på vattnet!

Markus

Kolla in www.paradiseplage.com om ni vill ha ett riktigt bekvämt boende med lite guldkantad lyx!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.