Nick I Halmstad

”Jag tror att de flesta håller med mig att den största fördelen med att vara surfare i Sverige är att vi behöver nästan aldrig klaga på vädret eller att det har varit en dålig sommar. Som ansvarig på ett strandcafé i Halmstad så har man fått höra var och varannan dag hur dålig denna sommar varit, och varje gång så har jag fått hejda mig från att rätta dom och berätta hur fantastiskt denna sommar varit, för oss surfare det vill säga. På mitt kylskåp har jag en ”surf” kalender där jag skriver upp varje session och efter att ha räknat ihop antal dagar så snittar jag 2,5 sessions i veckan sedan början av april! Av mina 10 år som svensk surfare så har jag aldrig varit med om maken! Höjdpunkten var ändå i mitten av juli då några vänner och jag ”upptäckte” en nygammal spot som bjöd upp till dans och levererade långa högrar i två dagar.

Så när någon klagar på den frånvarande sommaren så pekar jag bara på min våtdräktsbränna på halsen och svarar ”du fattar inte hur bra min sommar har varit!”.

Nick Holmgren
Fotograf: Foto Danne