Österlen!

Kl. 7 på morgonen rullade bussen, fullpackad med utrustning, ner mot östra Skåneland. Väl där såg vi att det var helt klart fler än vi som hade åkt på denna prognosen. Bara att rigga upp seglen och dra ut quadbrädorna ur bussen.

Giselövshammar är pointet där vi vindsurfade och detta ställe ger sideshore och bra vågridning, ett av de ställen i Sverige som känns som en dag i Sydafrika, Hawaii eller något annat exotiskt ställe! Det enda som skiljde denna dag vara att vi hade en hel del regn! Annars var det så magiskt det kan bli.

Efter detta var det dags för lite lunch. Undertiden vid mumsade i oss våra sallader så vred vinden till sideoff! Nu fick vi uppleva något som är ganska sällsynt i Sverige! Ett bra swell som hålls upp av den ganska starka offshorevinden. Rigga ner vindsurfprylarna och iväg och kolla vilket vågsurfställe som funkar bäst.

De följande timmarna är ren MAGI! Fina och glassy vågor i solsken på Österlen är svårt att beskriva i ord men det blir inte mycket bättre än så. Många duktiga vågsurfare hade också hittat hit och denna eftermiddag och det rippades järnet på vattnet. Alla man träffade denna dag hade ett stort leende på läpparna! Skönt och vara med när Skåne visar sin bästa sida!!

Efter 10 timmar och 5 spots var det dags att åka hemåt. Denna dag kommer man sent glömma!

Tack underbara Österlen och alla sköna människor för denna upplevelse!

Mvh Markus & Chris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.