Peter Davidsson recenserar RRD Firemove 100 LTD.

Det har varit mycket snack om RRDs nya Firemove brädor. Vi på Surfers har varit grymt impornerade och de brädor vi fått hem har sålt bra. Nedan är en kort recension av en kund som köpt en brädorna.

Kort beskrivning av Peter. En duktig plattvattenseglare som när det begav sig på 80-talet seglade ett par år på PWA touren i slalom och courseracing. Idag hobbyseglar han mest men ställer gärna upp i slalomtävlingar när tillfälle finns. Peter bor i Karlskrona – där han mest seglar i Torhamn. Brädan testades i Petersvik, Torhamn.

Om du är sugen på att prova en bräda du också – så hör av dig till oss på Surfers i Varberg. Vi har testbrädor. Behöver vi säga att detta kommer vara 2012 års stora hit. Än har ingen varit missnöjd – utan tvärt om SUPERLYRISKA.


Hej Surfers,
Har nog inte återkopplat på brädan…
Det har varit lite dåligt med vind, åtminstone den ljusa tiden som man inte jobbar, men jag har varit ute 3 timmar med den. Körde 7.0 raceseglet. Satte stropparna i slalomläge. Jag gillar den verkligen. Kliver på brädan två pumptag och sedan är det bara att kroka i i full planing. Väl igång var det väldigt mycket slalomkänsla i brädan, gott driv och högt läge i vattnet, precis som en slalombräda. Den låg lugnt i vattnet utan att vara ”död” som är lätt hänt med traditionella freeridebrädor. Höjdade upp, inte långt i från en slalombräda. Sedan bar det av på en djup slör och döm av min förvåning, toppfarten matchar säkert vilken freeracebräda som helst. Sedan in i några jippar i full fart. Med den brädan kan man utmana sin förmåga hela tiden. Känns som en go Carvingskida i svängen som nästan ger en acceleration ut ur jippen. Dessutom extremt lätt att hoppa med om man vill skutta lite bland skalpen.

Roberto måste haft extremt tur när han fått ihop denna bräda. Det är den perfekta all in one för oss här på ostkusten. Det kommer allt bli många här omkring som kör en RRD Firemove nästa år, garanterat. Kanske till och med en entypsklass :-).

Ok det går inte att komma med denna på någon av speedtävlingarna, men på en kort slalombana tror jag faktiskt den kan vara konkurrenskraftig.

Längtar till nästa tillfälle.

Ha det gott!
Peter

Roberto Ricci med RRD Firemove LTD och X-Tech

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.