PWA La Torche update – Markus Rydberg

Efter tävlingarna i Kitmøller och på Sylt, var det dags att köra ner till sydvästra Frankrike för tävlingarna vid Pointe de La Torche. Efter flera år utan ett stopp i Frankrike var det med stor förväntan jag åkte de drygt 200 milen från Sverige. Det märks verkligen att vindsurfing är stort där och vi seglare fick flera gånger skriva autografer mm. Under de första fyra dagarna beräknades det ha varit ca 70.000 personer som besökt eventet!!

IMG_8747

 

 

 

 

 

Dagen innan eventet började hade vi en grym dag med sned frånlandsvind och i de största setten 6m vågor. Var en riktigt kul eftermiddag med mycket utrustning som gick åt. På fjärde dagen så var det action. Prognosen visade en västlig vind vridandetill nordväst och ökande. Jag var i andra heatet och när vi seglade var det fortfarande västlig vind vilket betydde rak onshore och mycket vitvatten. Jag seglade ett ok heat men tyvärr förlorade jag med 0,5 poäng vilket sved riktigt hårt då många på stranden sa att jag borde ha vunnit. Men det är så det är med bedömningssporter, ibland har man flyt och ibland inte. Efter trialsen vred vinden upp och det blev styrbordvinkel med stora vågor. Då drog jag över till andra sidan udden och hade en riktigt bra och kul session och kunde skaka av mig den sura förlusten något!

Sen dog vinden ut för att inte komma tillbaka på hela veckan. Prognosen för norra Europa såg riktigt bra ut så jag bestämde mig för att åka hem lite tidigare och ta en avstickare till Klitmöller på vägen. Där scorade jag en riktigt bra dag på musselrevet på söndagen med bra vind och fina vågor.

air klittm

 

 

 

 

Sen var det bara att hoppa in i bilen och köra hem till Sverige igen. Sammanlagt blev det 550 mil avverkade under en dryg vecka.

image

 

 

 

 

 

 

 

Tack till alla mina sponsorer, familj och vänner för att ni gör allt detta möjligt!

/Markus Rydberg S-313