Surfer Girls Day 2013 – I Apelviken!

Den 24 augusti 2013 anordnade Cognitor – SURFER GIRLS DAY 2013 – i Apelviken.

Matthew Moon lunchunderhallninghäng mellan racenövningar med Annelie PompeMiddagSUP race 25 stycken hängivna vindsurfare, surfare och kitare samlades för att göra upp om vem som skulle bli Surfer Girl 2013. Dagen bjöd på strålande sol och svag nästan obefintlig sydostlig vind. Förhållanden som inte fick oss att hoppa jämfota av lycka, men plan B innehöll ändå aktiviteter från morgon till kväll.

Vi började med yoga på stranden med Carolina Enberg. En härlig yoga med rörelser inspirerade av vågor och surfing. Därefter morgondopp och frukost på Surf Saloon i solen. När vi hunnit lära känna varandra något följde inspirationsföredrag av äventyraren Annelie Pompe. Annelie talade engagerande och inspirerande om sin passion – äventyr. Wow vilken tjej! Tänk att hon har haft världsrekordet i fridykning med 126 m och nu försöker på över 130 m. När vi hade lärt oss mer om fridykning, bergsklättring och mental träning gick vi ner till stranden igen och fick lära oss något som vi alla kommer ha nytta av när vi surfar – att hålla andan under vattnet. Alla tjejerna ökade sina personliga tider för hur länge de kunde hålla andan med flera minuter allt eftersom vi övade. Några höll tom över 4 minuter! Flera av oss blev så inspirerade att vi har tänkt att gå en fridykningskurs för Annelie.

Sen var det dags för lunch och den avnjöts på Surf Saloon. Som lunchunderhållning fick vi oss några låtar till livs från den skönsjungande Matthew Moon live på terrassen. Nu var vi bra taggade för SUP o paddelrace. Racen varvades med häng på stranden och vi hade efter en rafflande final korat Surfer Girl 2013 – Lisa Edlund-Tjernberg! Kvällen avslutades sedan med After Surf, middag och Summer Celebration Party på underbara, härliga Surf Saloon!

Efter ett så lyckat första event kommer vi nu att utveckla vidare och anordnar under nästa år Surfer Girls Day 2014 – lite bättre, lite vassare…

Tack Vitamin Well, GoCoCo Sportswear, Surfers, Surf Saloon, Byenberg och anneliepompe.com för ert engagemang!

/Frida W Helmer

 

 

 

 

 

Surfer Girls day