Sydafrika

bild 1Tredje gången gillt och det blir bara bättre och bättre!

Denna gång var det mer vågor och mer vind… och mer hajar.

Sydafrika är kontrasternas land med en otroligt dramatisk och vacker miljö. Mäktiga berg som omringas av en livad stad med en underbar livsstil. Dessutom är det förvånansvärt billigt i jämförelse med här hemma, en grym middag med vin hamnar nästan inte över 100kr.

En vanlig dag i Sydafrika kickar den sydsydostliga vinden in runt klockan 1 i Sunset Beach och därefter ökar den mer och mer längs hela kustlinjen för varje timme. Snabbt flockas hundratals kajts framför det berömda Table Mountain. För att undvika crowden och dessutom det eviga höjdandet gjorde vi ett gäng downwinds. Det är ett perfekt ställe för att utveckla sin kitesurfing och Kapstaden levererar väldigt många dagar på vattnet. Under de 2,5 veckorna vi var där var det endast 4 dagar utan någon som helst vind, men då finns där fortfarande riktigt rolig vågsurf som erbjuds.

Sydafrika är klart känt för sina hajar, men det har aldrig känts som en vanlig företeelse att stöta på en vithaj. Det var först när jag och Arild en morgon paddlade ut för en morgonsurf… Fin size och allt var frid och fröjd, det var till och med en säl som var ute och lekte i vågorna. Dock var den inte ensam, utan mellan lineup och stranden simmade, som de lokala sydafrikanska surfarna uttryckte det, a big f*cking great white. Handen i pannan och alla förstod att det inte var läge att befinna sig i vattnet.

Rekommenderar en trip till Sydafrika varmt och jag kommer återvända snarast!

Vi ses snart Sydafrika!

/Jacob Victorin.